Login | Register


All times are UTC - 5 hours


It is currently Thu Oct 18, 2018 2:27 am




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 
Author Message
 Post subject: Error in HU 1.7
PostPosted: Fri Jan 20, 2017 5:56 am 

Joined: Tue Apr 22, 2014 2:09 am
Posts: 144
Whenever i TP to Dark Woods i get this error:

UNHANDLED EXCEPTION
ACCESS_VIOLATION (c0000005)


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Fri Jan 20, 2017 8:31 am 

Joined: Wed Feb 18, 2015 11:16 am
Posts: 163
dont go to dark wood directly.
go to any other wp in act 1, wait a moment and then go to dark wood.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Fri Jan 20, 2017 9:59 am 

Joined: Tue Apr 22, 2014 2:09 am
Posts: 144
so this isnt just my problem? it occurs to others as well?

EDIT:
Guys please reply. Cause lately i am having some kind of problems with my software and i want to know if this error occurs only with me or its the mod's problem. :roll:


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:37 am 

Joined: Tue Apr 22, 2014 2:09 am
Posts: 144
i try to play the game with plugy activated and i get this...


Attachments:
another error when trying to play with plugy.png
another error when trying to play with plugy.png [ 242.68 KiB | Viewed 2551 times ]
Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:41 am 

Joined: Tue Apr 22, 2014 2:09 am
Posts: 144
can anyone give me a guide on how to have shared stash in HU 1.7?..


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 1:23 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
Regarding the DarkWoods WP crash, yes it's pretty common. The "0xc0000005" error itself is pretty common (DWoods WP, Cain-ID crash, maybe Purgatory2 crash too?), and might be related to changes in OS standards since D2's release. My theory is that the error is caused by RAM related stuff, since these errors are usually fixed by rebooting the machine, but will crop up later (monthly sounds about right for me). The DarkWoods WP crash is relatively nice, since it just requires you to use another WP first rather than rebooting.

For Plugy, there are threads about it, but unfortunately not a lot of "it worked" or "still not working" replies, so I don't have much more information to share. You could try reviewing the Plugy homepage.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 2:08 pm 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
As soon as Legion summons his first minion I crash. I'll have to get the specific error message but it's something about "string not called" type thing.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 3:06 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
It looks like I'll need more information to reproduce the problem.

  1. Were you playing NormRes or HighRes?
  2. This was Normal difficulty and on the realm, right?
  3. Do you remember if you're using the NewMusic or OldMusic package?
  4. Did you have the DayBreakSoul GC on you, with it's on-equip aura (i.e. it was cubed with the glyphs)?

You're welcome to include any other information you like.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 6:34 pm 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
Hi Brevan,

I tried both high res and low res to make sure and the error was identical both times. I am running new music package. I do have the glyph cubed charm on with the aura on equip. This was on normal difficulty and on realm.

Cheers,

Mal


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Mon Jan 23, 2017 8:21 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
Sorry, but I haven't been able to quickly reproduce the error.

  1. Are you using the recent January 15th bugfix? That fix involved strings, so it could easily be related.
  2. Which server were you playing on, Franky or Not-Franky? It's possible for servers to have non-identical files (e.g. corruption while distributing or installing files), so it can be important to know which server an error occurs on.

In my Single Player tests, I tried NormRes and HighRes, each with NewMusic. In each case I made sure that Legion had a chance to summon all character-clone types just in case one of them was causing a problem. In only one test did I bother to defeat Legion and Soulmancer.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 12:18 am 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
I'll give that a shot.

I've just installed it and will try to get to Legion again. If it happens again I'll take a screen of the error.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 11:23 am 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
I've another bug to report:

Synergies for Holy Auras seem off: Holy Freeze requires Resist Fire, Holy Fire requires Consecrate and Holy Shock requires resist cold.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 12:10 pm 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
Also,

Legion works for a bit now, but after a minute or so (twice tested) it crashes server side). I say server side because it gave no error on my end, nor did anything but freeze completely.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Tue Jan 24, 2017 3:12 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
Auras - Working as intended. HUv1.7 took the "rock-paper-scissors" approach to the elements, so that a FirePaladin can easily defeat Andarial (rather than be immune to and no threat to Diablo):
  1. Fire defeats Poison and defeated by cold
  2. Poison defeats lightning and defeated by Fire
  3. Lightning defeats cold and defeated by Poison
  4. Cold defeats Fire and defeated by Lightning
  5. Magic and Phys are not in the chain (exception for Sanctuary aura)

It's unfortunate Legion is being inconsistent, since that makes it very hard to determine the problem or know when a solution was found. I'd understand if you don't feel up to continuing the investigation, but without knowing which server is having trouble there's not much more to do.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Thu Mar 02, 2017 1:02 pm 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
Pardon the lack of reply. I updated to the bug fix.

I have replicated the bug for this on single player. It only happens on certain models (character classes used as monsters). This bug also prevents me from doing the Hall of Heroes.

The characters that I have been able to play against are the Sorceress amn druid. I hadn't tested beyond that. I have also been to the Bastion of Sorrow (last challenge map from Akara at lvl 99) and did not have a problem when there were barbarian models as monsters.

Edit - I've just tested Stronghold of Sorrow on realm and it crashes as soon as I attack barbarians, but not on single player.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Sat Mar 04, 2017 6:23 pm 

Joined: Sun Jan 22, 2017 12:47 pm
Posts: 54
Image

This is the error I get with Legion, Arimyth and Stronghold of Sorrow.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Sat Mar 04, 2017 7:24 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
Please send me (via PM, but attaching to a reply to this thread would probably work too) the debuglog file for the date of that error.

The debuglog files are located in the mod's folder (e.g. C:\Diablo2\MODS\HU_1.7\). They are text files with names that contain the date (e.g. "debuglog170304.txt" for 2017 03 04 (i.e. today)).

Also, please let me know which character skills you were using (or use most of the time) as well as your merc. These details might help me ignore some information that could appear in the debuglog file.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 11:06 am 

Joined: Wed Mar 08, 2017 11:05 am
Posts: 2
I'm receiving the "0xc0000005" error upon trying to load into a game... on the server, as well as single player...


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 11:38 am 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
That error message is relatively common but so general that it's hard to determine what causes it.

  • Have you already tried the advice mentioned earlier in this thread (my advice was to reboot the computer, seems to consistently fix the issue when I receive it)?
  • Are you using D2SE?
  • What Operating System is your computer using (if D2 is installed into ProgramFiles or the Users folder on Win7 to Win10, it opens up potential for problems).
  • Is this a new problem for you, or have you never been able to run HUv1.7 (i.e. you've never been able to make a char)?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 8:29 pm 

Joined: Wed Mar 08, 2017 11:05 am
Posts: 2
Brevan wrote:
That error message is relatively common but so general that it's hard to determine what causes it.

  • Have you already tried the advice mentioned earlier in this thread (my advice was to reboot the computer, seems to consistently fix the issue when I receive it)?
  • Are you using D2SE?
  • What Operating System is your computer using (if D2 is installed into ProgramFiles or the Users folder on Win7 to Win10, it opens up potential for problems).
  • Is this a new problem for you, or have you never been able to run HUv1.7 (i.e. you've never been able to make a char)?



I'm an old member, but haven't played in a very long time. I built a new pc recently, so I'm running windows 10.

I tried installing it through D2SE but couldn't get the mod to load (could only load the main game... maybe i just couldn't figure out d2se lol)

So I went back to how I'd done it before and just installed in C:\Program Files (x84). I can load HU, log in to the network and make a character, but as soon as I try to create/join a game it crashes.

Well I was able to get it load via D2SE... same issue though... crashes upon entering game (the door on load screen opens fully, then crashes before loading in)

*edit: I got it to load in finally... thanks for the advice*


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Error in HU 1.7
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 9:37 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 11:28 am
Posts: 1109
Location: Vancouver, BC
It sounds like you've solved the problem somehow, but for those struggling in the future:

Try the following:
  1. Cut&paste (or copy-paste if you'd prefer) the D2 folder from C:\ProgramFiles\ to C:\ (I haven't noticed registry problems from doing this in the past, and worst-case you can cut&paste it back).
  2. Double check that the D2SE shortcut (as well as game.exe and diablII.exe; I don't think all are necessary, but you may as well) are run in compatibility mode, run as Administrator, and turn off desktop composition (I don't have Win10, so I can't tell you which other checkboxes are important, so you might have to experiment).

Here's a fairly detailed install guide, consider checking if there's a step you missed (maybe running VidTest?).

There isn't a lot to figure out with D2SE. Once it's installed, you'll notice a Mods folder in your D2 folder, and in that Mods folder it's up to you to create a folder for HUv1.7 and place the v1.7 files within it.
i.e.
  1. Make a mod folder (e.g. C:/D2/Mods/HU_v1.7/).
  2. Expand the core-files download and package of your choice into /HU_v1.7/
  3. Run D2SE, select the silly HU picture, and press "start plugin" ("start d2" will not run with the mod's files).
  4. You might need to run the GlideWrapper test and configure it.

If you've installed D2 from Blizzard's store, then you might have D2:LoDv1.14, which isn't compatible with D2SE or HU at all. If that's the case, you can download an entire install directory with D2SE here, and then make a folder for HUv1.7 and continue from there.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron