Login | Register


All times are UTC - 5 hours


It is currently Sun Dec 09, 2018 11:05 pm




Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 
Author Message
 Post subject: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 2:13 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
I am reinstalling hell unleashed because i want to play the up-coming update/patch.

problems are as follows:

increased brightness after running a version of the game. (everything is really bright after having run HU, it hurts my eyes).

plain loading screen/ no custom ui interface (how do i get HU ui and menu screens?)

how do i update the game to be compatible when the new patch is live?

I still cant get 'Graphics FX Glider' to work. (HU is just looking like normal resolution)...

I followed this guide, viewtopic.php?f=9&t=3197

Can someone please HELP!?

thank you, (I have also tried searching my problems on the forums to no avail.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 9:52 am 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1383
Reduce the Gamma in game settings within game. This may help with brightness. By defauslt, I believe it is set quite high.

For glide wrapper, depending on Os, this can be kinda silly.
I am assuming win7/win8
The last time I installed, I had to do the glide wrapper essentially during the d2 installation. I couldn't wait until afterwars to run the configuration setting for the wrapper...it just wouldn't take. (note that my machine was originally a win8 machine, and i removed the plague and put win7 on it...still somewhat wonky since bios is still win8 i think).

This may solve virtually all your issues or none.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 12:19 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
Image

I tried re-installing everything and when installing; it didnt even ask to run D2VidTest.. so i dunno. this is still what it looks like, no widescreen HD or w.e and not even the cool graphic menu.

ALSO! when i close the game, a pop up window says 'D2 has stopped working'.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 12:46 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
now when i try to join or create game, i get assertion failure with d2loader problem.

So in total:

NO HU graphics on menu screens or in-game UI.

NO Glide resolution.

Cannot get d2loader to work for game.

'd2 stopped working' when closing game.

someone please let me know, i have been doing a lot of digging around of forums already. and i tried reinstalling.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 12:52 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
this is the major problem, stopping me from playing.. when i try to load game

Image


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 1:57 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
so i did 1 more full install: got rid of the d2loader problem.

But the biggest problem now, is that the graphics dont work. I have a windows 7 laptop. I have the glider thing installed but i dont think it is doing anything.

some problems include, the normal d2 menus (still)
i cannot see graphics in game (like throwing knife projectiles)

how can i get the HU menus and graphics to be HD full-screen? as well as all in-game graphics?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 2:11 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
Image


this is the kinda of graphics i am dealing with still. From playing this game before i remember HELL UNLEASHED menu's and even better in game character panel (with more stats) etc. How can I get that? I have been dealing with glide bs for awhile now.

ALL HELP APPRECIATED!


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Tue Dec 23, 2014 3:09 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1383
-Install vanilla LoD (hopefully pre 1.10). Don't put in program files (or x86) anymore on win7 or win8 machines...put it in C drive directly (can be elsewhere).
-As it is loading, run the glidewrapper installer (glide-init.exe). I don't remember if it gives test screen if you have to do it this way.
-Run videotest when appropriate (after glide is installed. it should give you the option to use Direct2d/3d or glidefx

In order to see if glide is actually functioning, you can use /fps ingame, and it will show what video stuff you are using.

-upgrade or downgrade to 1.10


-Make new folder at same level as LoD. (call it D2 HU or something)
-Copy and paste all LoD files into this new folder
-Extract core HU files first to the folder
-Extract the other HU files
-Run D2ModSetup.bat
-Run with D2HU.bat
-make sure that either the .batfile or the shortcut you make to it has these
-disable desktop decomposition, compatibility mode (i use xp sp2), disable visual themes.
-you may also need to run as admin...forget if really needed...i just flip all these on by default anymore.

If you don't get the realm, then you may need to run the hu.reg file directly.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:25 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
i am in the process of following your instructions.

but what do you mean 'install glide at the same time d2 is installing' like extract glide wrapper into d2 folder same time?


also, from numerous download links, i only see HU solo or full download. I cannot find 'CORE' files independently anymore. (i want to download full).

ill post progress. ATM i didnt install glide before d2 (classic) was finished installing. i am about to try extracting glide in d2 folder simultaneously while im installing xpac.

wish me luck.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:43 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
So i just followed your steps. i didnt know if u meant 'extract' glide while installing d2 or LOD or RUN GLIDE while installing d2 or lod. i extracted into same folder same time.

I made a new folder D2 HU. copied vanilla d2 files.

downloaded a 'CORE' from
http://www.moddb.com/mods/hell-unleashe ... l-eddition

i just switched hu.bat and d2modsetup.bat to disable visual themes/ disable desktop composition and windows xp (sp2).

usually i download a loader but first i will try without loader then again. hopefull this works for the GG graphics High RES!


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:46 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
sorry, duplicate post.


Last edited by jerv on Wed Dec 24, 2014 3:48 am, edited 1 time in total.

Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:47 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
Image

this is what happened when trying to run game from hu.bat (without loader) after following those steps.

ALSO, no HU game menus and low res. (guess)

I didnt actually see in-game quality because that error message came up when trying to join a game.

Going to try running from loader next.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:52 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
just tried again with loader. I can join games normally. but same graphics problem persists.

I am really looking to play with HU menus, HU user interface and better resolution. If anyone wants to help with more suggestions or teamviewer that would be awesome.

all help welcome!


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 3:57 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
Image

s/s of me running with 'glide wrapper' still with shitty graphics and menus.. fps in corner.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 11:04 am 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 6:42 am
Posts: 724
Under options and video resolution what's it set to. 1024x768 should be the highest if the glide worked


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 11:13 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
this is the main screen, NO HU menu style

Image

this shows it isnt working

Image


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 11:17 am 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
i keep getting this error while playing as well. i cant play the game, i thought i could but this shuts the game down.

Image


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 1:18 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1383
Did you get the core files on the first post in Gen Discussion? If not then that is the issue. Anyway I am far away from home jow so gl

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 4:13 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
k ill re-try everything with those instructions.

ill post updates.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Wed Dec 24, 2014 7:22 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
thanks, i definitely had the wrong core file or none at all. i got HD res and HU menus

i got the download links from viewtopic.php?f=8&t=7998

(which i think is the post you were mentioning)

only problem is that when i go to close the game, all my brightness is really really high. (like on internet etc) and that even though i closed the game it says (d2 stopped responding problem) popup. I would like to fix those last 2 things.

Anyone?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Thu Dec 25, 2014 12:47 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 6:42 am
Posts: 724
The loader not responding is just a stupid issue when you use a loader posted here that sucks... get a different loader :)


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Thu Dec 25, 2014 11:47 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
hunterAS wrote:
The loader not responding is just a stupid issue when you use a loader posted here that sucks... get a different loader :)


better loader link anyone? and why is my computer brightness way higher after closing HU?

?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Sat Dec 27, 2014 12:42 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1383
I dont use loader so cant help there. Brightness afterwards is not an HU
issue either. Its either the loader or something else that you have attached

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Sun Dec 28, 2014 9:19 pm 

Joined: Thu Jun 14, 2012 2:33 pm
Posts: 34
i know it is a stupid problem but after having HU open my desktop brightness is really high.

would that be because it is the desktop composition setting or something? I am not sure.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Consistent problems
PostPosted: Sun Dec 28, 2014 10:12 pm 
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 6:42 am
Posts: 724
download the newest gfx drivers and make sure u are running the game in compatibility mode


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 25 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: