Login | Register


All times are UTC - 5 hours


It is currently Tue Nov 13, 2018 2:37 am




Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ] 
Author Message
 Post subject: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Sep 20, 2011 2:08 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 06, 2009 7:26 pm
Posts: 326
Location: Quebec, Canada
The only thing, which NEVER happened to me since I play this mod, is the fucking damn jeez purgatory lvl 2... Crashed EVERY time yesterday which I ended up leaving the game completely. Tried at least 20 times to enter that damn level 2 ... the weird thing is that we did it earlier that day without any prob. I was aware I could crash one or two times but not 20 to 25 in a row.

Since I am not a modder, anyone got an idea why this is happening and how to avoid it ?

Thanks.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Sep 20, 2011 2:17 pm 
Moderator
User avatar

Joined: Mon Nov 09, 2009 3:09 pm
Posts: 815
I have a nagging suspicion it has to do with the map linking... I have no experiance with the mapping however. I would probably have to ask Trevor what to look for since he fixed a similiar kind of entrance crash error not too long ago in AM.

One pointer that a fellow player on the server did give to me during the beta though was to turn off sound to reduce the crash risk.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Sep 20, 2011 2:55 pm 
Game Server Host
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 12:33 am
Posts: 4291
I rarely get it and always forget to copy the debuglog to check it out when it does happen. Would be good if someone could zip the debug up next time it happens and attatch it here so we can take a look :)

_________________
Bron wrote:
There's no cure for being a cunt.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Sep 20, 2011 4:52 pm 
User avatar

Joined: Tue May 25, 2010 12:33 pm
Posts: 1175
Location: Knoxville, TN
Many myths on realm move immediately turn off mini-map etc. I don't know though :(

_________________
PureRage-DoD wrote:
Ze dictatorship hast simply changed hands ya?
Let us crunch ze numbers


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Sep 20, 2011 11:49 pm 
User avatar

Joined: Thu Jan 14, 2010 6:02 pm
Posts: 1627
It crashes also when you enter directly to izual prison from town by TP. It crashes almost every time on druids/sins and chars with merc/summons for me.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 2:13 am 
User avatar

Joined: Sat May 28, 2011 4:10 am
Posts: 478
It never crashed with my barb og necro.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 4:26 am 

Joined: Wed Jan 27, 2010 5:52 pm
Posts: 164
Location: the Netherlands
LockDown wrote:
Many myths on realm move immediately turn off mini-map etc. I don't know though :(


I entered the level yesterday, with automap on AND summons present -> no problems whatsoever, but then again, I think it's been 2 years since my last crash there.

I wonder what happens when someone crashes due to entering the level and then removes bncache.dat before trying again.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 4:35 am 

Joined: Thu Nov 25, 2010 4:55 pm
Posts: 895
I strongly agree with duff on this bug. It really sucks and is very annoying. I think whatever can be done to remove it would be great. If it's too difficult then I guess it's understandable that it can't be fixed but if it isn't overly difficult then it'd be of a huge benefit to get it fixed. It causes so much headache as finding the level two takes time and then the game is jacked so you have to re do it etc. I think this is something to be on the to do list for the next big patch or whatever patch is required to fix it. I'm sure everyone would agree with this. Let's try to find a way to fix this.

_________________
"Character is like a tree and reputation like a shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing."


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Wed Sep 21, 2011 12:43 pm 
User avatar

Joined: Sun Apr 25, 2010 9:26 am
Posts: 285
easy fix:
change the warp in Purgatory lvl 1, so you get directly to Izual and not to lvl2, so that lvl2 can be removed...
and to compensate that just increase the size of lvl1...

should fix the bug for sure^^

_________________
I need more Dropbox space, pls register using this referal link, so you and me get 500mb more space:
http://db.tt/sbpJWYD1


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Thu Sep 22, 2011 10:19 pm 

Joined: Thu Sep 22, 2011 10:12 pm
Posts: 9
I have never been able to goto lvl 2, always crash for my sin.

Don't know if its related, but I was reading some notes on an upcoming mod called MetalStorm by Nefarius at Phrozen Keep where he says "Fixed a bug where the vanilla portal code was passing along the wrong type of coordinates (tiles instead of subtiles), which is what makes red portals randomly crash in certain levels (when using the vanilla code), this entire chunk of code has been replaced with new code. (found by Vendanna/Paul? I forgot.)"

see http://phrozenkeep.hugelaser.com/forum/viewtopic.php?f=157&t=48861


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Thu Sep 22, 2011 10:30 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 06, 2009 7:26 pm
Posts: 326
Location: Quebec, Canada
For whatever reason, I removed some gear on my sin and was then able to get to level 2... tried like 10 times before and crashed as usual.

Tried everything from disable map to "wait 15 secs" ... none worked.. only removing my gear. Weird !


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Fri Sep 23, 2011 8:17 pm 

Joined: Wed Sep 14, 2011 6:47 pm
Posts: 9
Might there be auras on that gear?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Sep 24, 2011 12:47 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 06, 2009 7:26 pm
Posts: 326
Location: Quebec, Canada
Nop.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Sep 24, 2011 7:13 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Aug 07, 2009 12:21 am
Posts: 235
It could be fixed if the Isolated Purgatory level 2 leveltype was switched back to standard cave rather than utilizing the new red cave type... I think the new entry in the leveltype database is the major cause of this crash.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Sep 24, 2011 9:13 pm 

Joined: Wed Sep 14, 2011 6:47 pm
Posts: 9
If anything it would improve map readability.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Sep 25, 2011 7:46 am 
User avatar

Joined: Sun Apr 25, 2010 9:26 am
Posts: 285
Soulmancer wrote:
It could be fixed if the Isolated Purgatory level 2 leveltype was switched back to standard cave rather than utilizing the new red cave type... I think the new entry in the leveltype database is the major cause of this crash.


wich redcaves were used for purgatory lvl2?
volfs plugin? or did someone else edit it?

I tried replacing it with Volf's caves and didnt get errors after that, but that doesnt need to mean that it is fixed... could just be random...


edit:
everybody please try this data folder:
http://www.megaupload.com/?d=X5CED0FL
http://www52.zippyshare.com/v/5491622/file.html
It's the old redcaves.dt1 replaced with volf's plugin.
and after I added it to my HU I didn't get errors, so everybody pls try it so that we can see if the bug is fixed or I only had luck when I was entering lvl2..

_________________
I need more Dropbox space, pls register using this referal link, so you and me get 500mb more space:
http://db.tt/sbpJWYD1


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Sep 25, 2011 9:51 am 
Game Server Host
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 12:33 am
Posts: 4291
I've used the red caves dt1's too for a custom map and had no issues. It would be easy to track down the error if we had a debuglog. We've dealt with pretty much every mapping error going for NR after switching all acts around and stuff, I very rarely get the error and when i do, I always forget to check the debug (usually cos i'm in a hurry to get to him)

The automap could also be fixed if you move the dt1 to an existing leveltype and just adjust the dt1 mask for the levelprest entry.

_________________
Bron wrote:
There's no cure for being a cunt.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Sep 25, 2011 9:56 am 
User avatar

Joined: Sun Apr 25, 2010 9:26 am
Posts: 285
now that you talk about automap, the tristram automap could also be added easily...

_________________
I need more Dropbox space, pls register using this referal link, so you and me get 500mb more space:
http://db.tt/sbpJWYD1


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Sep 25, 2011 10:02 am 
Game Server Host
User avatar

Joined: Mon Aug 31, 2009 12:33 am
Posts: 4291
yeh i couldn't remember what other places are missing an automap.

You could just create 2 static automaps for those places as they are both presets. Makes things much easier that the adding 300-500 lines to automap.txt.

_________________
Bron wrote:
There's no cure for being a cunt.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Thu Sep 29, 2011 11:26 pm 

Joined: Thu May 12, 2011 7:25 pm
Posts: 24
It's a problem with the fire if you change resolution it should work fine.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 7:57 pm 

Joined: Mon Sep 26, 2011 10:18 pm
Posts: 91
So does anyone know how to fix this issue? i crash everytime i enter


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 8:20 pm 

Joined: Tue Oct 06, 2009 8:55 pm
Posts: 81
Septicflesh wrote:
It's a problem with the fire if you change resolution it should work fine.


d/l this file that was posted by ki4m a couple of posts ago


http://www.megaupload.com/?d=X5CED0FL
http://www52.zippyshare.com/v/5491622/file.html

put the data folder in your d2 folder and launch game with -direct -txt


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 11:14 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 06, 2009 7:26 pm
Posts: 326
Location: Quebec, Canada
It still work with 1.3b ? If so, Baerk should take it as well and include it if there's eventually another release.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Wed Oct 12, 2011 12:23 am 

Joined: Tue Oct 06, 2009 8:55 pm
Posts: 81
DuFFBeeR wrote:
It still work with 1.3b ? If so, Baerk should take it as well and include it if there's eventually another release.


yes


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Mon Jan 07, 2013 6:20 pm 

Joined: Mon May 21, 2012 5:49 pm
Posts: 10
The links here are dead. Where can I get the required fix?


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Fri Nov 11, 2016 6:35 am 

Joined: Fri Nov 11, 2016 6:28 am
Posts: 2
Hey guys! i'm having a blast with Hell unleashed. Sadly, i have this bug, and i can't finish this quest. Can anyone post the links for the fix please? the old ones are broken!
Thanks


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Fri Nov 11, 2016 3:25 pm 

Joined: Wed Dec 12, 2012 7:24 pm
Posts: 993
Hello. This was 99% fixed in 1.5. I say 99% because it does still crash on rare occasion. The solution was changing the red caves into standard caves to make the fires less conflicting. If you are playing an older version, you may just crash 9 out of 10 times. On the current 1.6 and future 1.7 the red caves are gone. If you are playing 1.6 or the 1.7 test and still have red caves and/or lots of crashes, you must have some old data files giving you grief and I'd recommend reinstalling the mod.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Nov 12, 2016 7:04 am 

Joined: Fri Nov 11, 2016 6:28 am
Posts: 2
hey man thanks for the reply!
i'm using the version from this post http://forum.arimyth.com/viewtopic.php?f=8&t=15427
i'm almost sure it's 1.6! i tryed to enter the level multiple times, and restart the map on multiplayer... still getting the error!


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Nov 12, 2016 10:16 am 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1378
It is still unclear as to whether or not the floor of the caves is red or not.
If not, then you need to redo the part where you place the Patch_D2 file (i believe the fix is rolled up in this one).
If the caves are still red, then you simply did not update everything you needed to properly on the switchover to 1.6.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Nov 12, 2016 2:33 pm 

Joined: Wed Dec 12, 2012 7:24 pm
Posts: 993
I can definitely tell they aren't red, but I still crash maybe 1 time out of 20.

bidogo, make sure your resolution is set to 1024x768 or you will crash everytime. If it is, then maybe try just pulling out your saves folder, deleting the game and redownloading it.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Nov 12, 2016 3:12 pm 

Joined: Mon Aug 31, 2009 3:51 am
Posts: 34
This bug became a lot worse for me since I got a 64bit OS (from XP to win7). Like ki4m said page 2, to fix this "fixed" not-fixed issue (sic) just download the following linked file, put it in your Diablo folder and add " -direct -txt" in your shortcut :
http://diabolic.d2mods.info/act1/recolored-caves-volf


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sat Nov 12, 2016 11:33 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1378
Ensley03 wrote:
I can definitely tell they aren't red, but I still crash maybe 1 time out of 20.


I meant for him, not in general. Sorry for the confusion.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Jan 15, 2017 1:44 am 

Joined: Mon Sep 07, 2009 9:40 pm
Posts: 101
PureRage-DoD wrote:
I've used the red caves dt1's too for a custom map and had no issues. It would be easy to track down the error if we had a debuglog. We've dealt with pretty much every mapping error going for NR after switching all acts around and stuff, I very rarely get the error and when i do, I always forget to check the debug (usually cos i'm in a hurry to get to him)


I have 1.6c, installed from the zipped D2SE filetree post, and I just started experiencing this issue. I have a few DebugLog files, if you'd like me to upload them somewhere? It's crashed 4 times in a row so far, so I'm getting pretty bad dice rolls if it's been 1/20 for other people :-).

FYI - I've extracted the Patch_D2.mpq (only changes made were giving mercs 2% Res/lvl), so am already using -direct -txt.

I just tried using Volf's maps, which didn't help.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Jan 15, 2017 1:56 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 06, 2009 7:26 pm
Posts: 326
Location: Quebec, Canada
FYI it's 1.7 now ... viewtopic.php?f=8&t=16608


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Jan 15, 2017 2:03 am 

Joined: Mon Sep 07, 2009 9:40 pm
Posts: 101
DuFFBeeR wrote:
FYI it's 1.7 now ... viewtopic.php?f=8&t=16608


Good to see you around, Duff :)

While I haven't downloaded it yet to test with my existing characters, Brevan hinted that 1.6 save files may crash in 1.7 due to some changed ItemStats. So far I'm pretty happy with how 1.6 is playing versus 1.21 (where I came from a month ago).

And in any event, is this crash 100% resolved in 1.7? If so... what was the fix and can it be applied to 1.6?

Thanks for the fast response!


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Jan 15, 2017 3:10 am 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1378
If the color in 1.6 is red, then the update was not done properly. I would created a new folder for 1.6, and use Ensely's tree. The color is NOT red in 1.6.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Sun Jan 15, 2017 7:32 pm 

Joined: Mon Sep 07, 2009 9:40 pm
Posts: 101
kramuti wrote:
If the color in 1.6 is red, then the update was not done properly. I would created a new folder for 1.6, and use Ensely's tree. The color is NOT red in 1.6.


Hey Kramuti,

Thank you for the input. Does this apply to both Isolated Purg levels? Because if so, the first level is regular "Den of Evil" look, not red. And level 2 doesn't *appear* to be red when I go down the steps and the crash occurs. Whence case, if Level 1 is NOT red, I'd suspect I have the correct files.

After apply Volf's maps, Level 1 is red.

Crash occurs either way.

FWIW - I'm playing a zon, and some folks have said unsummoning minions helps? So perhaps I could try killing Valk. Just a bummer to have to travel a full map just to find out whether it's gonna crash.


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Purgatory level 2
PostPosted: Mon Jan 16, 2017 4:58 pm 
User avatar

Joined: Tue Sep 01, 2009 9:01 pm
Posts: 1378
Level 1 has never been red...at least since I started in 1.21f or so.
Level 2 was red.
It is not in 1.6 (actually changed in 1.5 iirc).
Dunno about 1.7.

_________________
The reader should not be discouraged if...he does not have the prerequisites to read the prerequisites. P. Halmos


Top
 Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron